Bu test yumurtanın taze olup olmadığını riske girmeden çözüyor: Her seferinde 1 kez uygulayın!

Yumurtaların Tazeliğini Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Buzdolabında uzun süredir bekleyen yumurtalarınızı tüketmekte tereddüt mü ediyorsunuz? Endişelenmeyin, yumurtanın taze olup olmadığını anlamanın hızlı ve etkili bir yolu var: Su testi. Son kullanma tarihi geçmiş yumurtalar, gıda zehirlenmesi ve enfeksiyon riskini artırabilir.

Yapmanız gereken tek şey, bir kabı soğuk suyla doldurup yumurtayı içine bırakmak. Eğer yumurta kabın dibine batıyorsa, tazedir ve güvenle tüketilebilir. Ancak eğer yumurta dik duruyorsa veya suyun ortasında yüzüyorsa, hala yenilebilir ancak kısa sürede pişirilmesi önerilir. Suyun yüzeyinde kalıyorsa, bu yumurtanın tazeliğini yitirdiğini gösterir ve atılmalıdır.

Bunun nedeni, yumurta içindeki hava cebinin zamanla büyümesidir. Ancak dinlenme ve uygulamadan aşırı yüklenmenin veya kaplamanın deformasyonu olup olmadığından ayrıca emin olmalısınız. Kaplamanın üzerine yüklenirse, bakterilerin içeri girmesine neden olabilir. Bu sebeple dikkatli olunmalıdır.

Su testine ek olarak, yumurtanın kırıldığında sahip olduğu görünüm de tazeliği hakkında ipucu verir. Taze bir yumurta, kalın ve yoğun bir beyaza ve parlak bir sarıya sahiptir. Daha az taze yumurtalarda ise beyaz kısımlar daha sıvı, sarısı ise daha düz olabilir. Ayrıca, hoş olmayan bir koku varsa, yumurtanın bozulmuş olabileceği anlamına gelebilir.

Yumurtaların tazeliğini korumak için orijinal ambalajlarında, sabit bir sıcaklıkta ve buzdolabında saklanması önerilir. Yumurtaları yıkamadan saklamak, bakterilere karşı hassasiyetini artırabilir ve doğal koruyucu tabakayı koruyabilir. Bu basit yöntemlerle yumurtalarınızı kontrol edebilir, gıda zehirlenmesini önleyebilir ve israfı azaltabilirsiniz.

Related Posts

Çocuklarda bu belirtilere dikkat: Hızlı nefes alma, beslenme güçlüğü…

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı bünyesinde hasta kabulüne başlayan Dr. Öğretim Üyesi Fatih Karagözlü, çocuk kardiyolojisi hakkında bilgi verdi.

Tavuk ve yumurtada doğru bilinen yanlışlar: Tavuklar neden 42 günde büyüyor?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Kop Bozbay, tavuk eti ve yumurtasına dair kamuoyunda sıkça dile getirilen yanlış bilgilere bilimsel açıklamalarla yanıt verdi.

Emekli veterinerlerin maaş mağduriyeti: ‘Üvey evlat muamelesi gördük’

Emekli veterinerler mağduriyetlerini Ankara Ulus’tan dile getirdi.

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.

Bu belirtiyi hafife almayın! 3 haftayı geçtiyse aman dikkat

Doç. Dr. Hatice Bengü Çobanoğlu, gırtlak kanserlerinin ilk belirtisinin yalnızca ses kısıklığı olabileceğini vurguladı. Doç. Dr. Çobanoğlu, 3 haftadan uzun süren ses kısıklıklarında mutlaka hastaneye başvurulması gerektiğini belirtti.

Giresun’da Kaza: Bariyerleri Aşan Araç Karşı Şeride Geçti, 2 Yaralı

Bariyerleri aşan araç karşı şeride geçti: 2 yaralı GİRESUN – Giresun’da bariyerleri aşarak karşı şeride geçen araç, başka bir otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Karadeniz Sahil Yolunda Trabzon …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir