Bu test yumurtanın taze olup olmadığını riske girmeden çözüyor: Her seferinde 1 kez uygulayın!

Yumurtaların Tazeliğini Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Buzdolabında uzun süredir bekleyen yumurtalarınızı tüketmekte tereddüt mü ediyorsunuz? Endişelenmeyin, yumurtanın taze olup olmadığını anlamanın hızlı ve etkili bir yolu var: Su testi. Son kullanma tarihi geçmiş yumurtalar, gıda zehirlenmesi ve enfeksiyon riskini artırabilir.

Yapmanız gereken tek şey, bir kabı soğuk suyla doldurup yumurtayı içine bırakmak. Eğer yumurta kabın dibine batıyorsa, tazedir ve güvenle tüketilebilir. Ancak eğer yumurta dik duruyorsa veya suyun ortasında yüzüyorsa, hala yenilebilir ancak kısa sürede pişirilmesi önerilir. Suyun yüzeyinde kalıyorsa, bu yumurtanın tazeliğini yitirdiğini gösterir ve atılmalıdır.

Bunun nedeni, yumurta içindeki hava cebinin zamanla büyümesidir. Ancak dinlenme ve uygulamadan aşırı yüklenmenin veya kaplamanın deformasyonu olup olmadığından ayrıca emin olmalısınız. Kaplamanın üzerine yüklenirse, bakterilerin içeri girmesine neden olabilir. Bu sebeple dikkatli olunmalıdır.

Su testine ek olarak, yumurtanın kırıldığında sahip olduğu görünüm de tazeliği hakkında ipucu verir. Taze bir yumurta, kalın ve yoğun bir beyaza ve parlak bir sarıya sahiptir. Daha az taze yumurtalarda ise beyaz kısımlar daha sıvı, sarısı ise daha düz olabilir. Ayrıca, hoş olmayan bir koku varsa, yumurtanın bozulmuş olabileceği anlamına gelebilir.

Yumurtaların tazeliğini korumak için orijinal ambalajlarında, sabit bir sıcaklıkta ve buzdolabında saklanması önerilir. Yumurtaları yıkamadan saklamak, bakterilere karşı hassasiyetini artırabilir ve doğal koruyucu tabakayı koruyabilir. Bu basit yöntemlerle yumurtalarınızı kontrol edebilir, gıda zehirlenmesini önleyebilir ve israfı azaltabilirsiniz.

Related Posts

Uzmanı uyardı: Aşırı terlemeye bağlı sıvı kaybı, kalp krizine yol açıyor

Yaz mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte, hava sıcaklıkları ülke genelinde normalin üzerine çıktı. Uzmanlar, aşırı sıcakların terlemeyle birlikte vücutta sıvı kaybına yol açarak kalp krizi riskini artırabileceğini belirtiyor.

Her prostat ameliyat gerektirmez

Prostat büyümesi ya da kanser tanısı alan herkesin ameliyat olması gerekmez. Bazı durumlarda izlemek bile yeterlidir. Doğru tedavi kararı yaş, genel sağlık şikâyet düzeyi ve yaşam kalitesi beklentisine göre kişiye özel verilir.

Asla görmezden gelmemeniz gerek 6 semptom!

Çoğu ağrı ve sızı nadiren ciddi bir sorun teşkil ederken, bazı belirtiler acil müdahale gerektirebilir. Uzmanlar, özellikle aşağıdaki semptomları yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden doktorlarına başvurması gerektiğini belirtiyor.

Karpuzun çekirdeğini çöpe atmayın! Meğer şifa deposuymuş

Karpuz çekirdeğinin bir çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Ayıklanarak çöpe atılan çekirdeklerin meğer çok faydası bulunuyormuş.

demans

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Baş dönmesi artık kâbusunuz olmasın: İşte uzmanların önerdiği teknik

Odyoloji Uzmanı Dr. Nedim Uğur Kaya, Benign Paroksismal Pozisyonel Vertigo (BPPV) tedavisinde egzersiz temelli manevraların çoğu zaman cerrahiye gerek kalmadan etkili sonuçlar sağladığını belirtti. Vertigo belirtileri yaşıyorsanız erken tanı ile yaşam kalitenizi koruyabilirsiniz.